מכון למוסיקה ישראלית
המכון למוסיקה ישראלית הוא ארגון ללא מטרות רווח הנתמך על ידי משרד החינוך והתרבות. המכון נוסד בשנת 1961 על ידי המועצה הישראלית לתרבות ואמנות במטרה להוציא לאור יצירות מאת מלחינים ישראליים ולקדם את המוסיקה הישראלית האומנותית בישראל וברחבי העולם. המכון מפרסם מיצירותיהם של כל המלחינים החשובים שיצרו בישראל מאז 1920. קטלוג המכון מכיל יצירות תזמורתיות וקאמריות, יצירות סולו, יצירות ווקליות (סולניות, מקהלתיות ותזמורתיות), מוסיקה אלקטרונית, מספר אופרות ובלטים, וכן מוסיקה למטרות פדגוגיות.
מאז ייסודו, המכון רכש את הזכויות ליותר מ-3600 יצירות מאת כ-250 מלחינים ישראליים. כ-85% מהיצירות המוגנות תחת זכויות היוצרים של המכון כבר נדפסו. המכון מפרסם מיצירותיהם של כל המלחינים החשובים שיצרו בישראל מאז 1920.
המכון הוא בית ההוצאה המקומי היחיד המיוצג בחו"ל על ידי כעשר הוצאות אירופאיות ואמריקאיות מובילות, ביניהן: Theodore Presser Co. (ארה"ב, קנדה ומקסיקו), Albersen & Co B.V. (הולנד), Peermusic classical (גרמניה, אוסטריה ושווייץ), EME (צרפת, בלגיה, לוקסמבורג, ספרד ופורטוגל), Engström & Södring Musikverlag AS (דנמרק), ו- Český Hudební Fond, o.p.s. (צ'כיה, סלובקיה והונגריה).
המכון משתף פעולה עם מרבית התזמורות, המקהלות, האנסמבלים הקאמריים ומוסדות החינוך המוסיקלי החשובים בישראל, וכן עם גופים מוסיקליים שונים ברחבי העולם. כבית ההוצאה המוביל למוסיקה בישראל, הוא מעורב כמעט בכל אירוע מוסיקלי הכרוך בהזמנת יצירות ממלחינים ישראליים, בביצוע מוסיקה ישראלית ככלל ובביצועי בכורה בפרט, ביניהם: תחרות פאול בן-חיים- צעירים מבצעים יצירות ישראליות (בהפקת עמותת "נוער מוסיקלי בישראל"), תחרות ארתור רובינשטיין הבינלאומית לפסנתר, תחרות הנבל הבינלאומית בישראל, והזמרייה- כנס המקהלות הבינלאומי בישראל. כמו כן, הוא משתף פעולה עם פסטיבל תל אביב לחליליות (TARF), עם תחרות הקומפוזיציה של הקונסרבטוריון הישראלי ועוד.
בשנים 2018-2006 הפיק המכון את חג המוסיקה הישראלית- פסטיבל בן שלושה ימים המתקיים בירושלים ובערים נוספות בישראל, וגם כיום הוא משתף פעולה בהפקתו. המכון מציג את פרסומיו באירועים מוסיקליים שונים בארץ ובעולם.
ב-1990 המכון הוזמן להשתתף במיזם קיים- מוסיקה בישראל (MII), ולנהל אותו. הארגונים השותפים היו המרכז למוסיקה ירושלים, קול ישראל, אקו"ם, והמשרד לחינוך ולתרבות. המכון הפיק 26 תקליטורים במשך 7 שנות פעילותו של המיזם, ולאחריהן המשיך להפיק תקליטורים באופן עצמאי. עד כה הפיק המכון עשרות תקליטורים. כיום כל ההקלטות זמינות בסטרימינג.
זמן לא רב לאחר הקמת המכון למוסיקה ישראלית (ממ"י), החליטה המועצה הישראלית לתרבות ואומנות- נספחת של משרד החינוך, התרבות והספורט, כי המכון ישמש גם כמרכז המידע למוסיקה בישראל (מממ"י). ככזה, הוא חבר בארגון הבינלאומי למרכזי מידע למוסיקה (IAMIC) ומקיים קשרים הדדיים עם כ-40 מדינות חברות.
המכון נתמך ע"י משרד התרבות והספורט ע"י עיריית תל אביב-יפו.
